Een stukje Mechelse geschiedenis.

Het Predikheren - Bibliotheek Mechelen

Uitdaging

Het Predikheren in Mechelen werd in 2021 genomineerd voor ‘Public Library of the Year’ samen met bibliotheken uit Noorwegen, Australië, Nederland en China. Een prestigieuze nominatie, en om die kracht bij te zetten, bracht AIKON de veelzijdigheid van deze Mechelse parel in beeld met een originele campagnevideo.

Aanpak

We kozen ervoor om via sprookjesachtige beelden het eeuwenoude karakter van het gebouw tot leven te brengen. We combineerden tientallen indrukwekkende shots, met inspirerende quotes en een voice-over die het unieke verhaal van het Predikheren vertelt. 

De video toont ook hoe het gebouw nu fungeert als een socio-culturele hotspot in Mechelen. Het oude klooster vormt immers het decor voor ontmoetingen tussen Mechelaars met een hart voor literatuur, kunst en cultuur. Een nieuw leven voor een prachtig historisch pand midden in het centrum van Mechelen.

Uitwerking

De video koppelt de rijke geschiedenis van het unieke gebouw aan haar nieuwe hoofdstuk: als een socio-cultureel ontmoetingspunt in het hartje van Mechelen. Wij vonden het alvast geweldig om de magie van de bibliotheek te kunnen opsnuiven! 

CREW

Regisseur
Arno Costima
DOP
Laurens Van Hove
Editor
Nico Poedts
Color grading
James Wood
Sound design
Leander Leenders
Voice-over
Vic De Wachter
Drone
nico Vandepoel