Heropening van Mechels museum.

Hof van Busleyden

Uitdaging

“Breng een historisch schilderij tot leven.” Dat was de opdracht voor onze allereerste videoproductie voor de bioscoop én een Vlaamse televisiezender. Dat vergeten we nooit meer! Voor een nieuwe tentoonstelling in het museum Hof Van Busleyden gingen we terug in de tijd.

Aanpak

We trokken alles (alsook een aantal prachtige kostuums) uit de kast voor deze historische promotiefilm. Op groot scherm gaat het om de details, dus we zorgden er dan ook voor dat alles in de puntjes geregeld was, met extra aandacht voor make-up en kleding. Een aantal bekende koppen kropen in de huid van Vrouwe Justitia, Mozes en een advocaat. Zij brachten ons concept tot leven.

Uitwerking

Niemand die niet vanaf de eerste seconde geïntrigeerd is door het concept van het filmpje: drie historische karakters die door een moderne stad dwalen. We trokken de aandacht van de kijker op een toffe manier en creëerden zo een een succesvolle campagne voor Stad Mechelen. We kijken met veel trots terug op dit project en waanden ons voor een korte tijd in Hollywood. Een echte mijlpaal in de geschiedenis van AIKON.

CREW

Regisseur
Jochen Fuchs
Producer
Arno Costima
DOP
Laurens Van Hove
1st AC
Gill Vloeberghs
Productie-assistent
Louise Ailliet / Annelies Roosen
BTS fotograaf
Johan Van der Hasselt
Gaffer
Jasper Keymeulen
Bestboy
Yann De Moerloose
Sound
Johan Hoogewijs
Drone
Wim Bocanete
Make-up
Annick Wouters / Pieter Devynck
Kledij
Annick Ringoot
Editor
Jochen Fuchs
Sound design
Motormusic studio