Campagnebeelden met een sterke focus op authenticiteit en herkenbaarheid

Orde van Vlaamse Balies

Uitdaging

Bij de Orde Van de Vlaamse Balies zetten ze hun in voor de belangen van de Vlaamse advocatuur, met een sterke focus op authenticiteit en herkenbaarheid. Na het luisteren naar de feedback van gewaardeerde advocaten, erkende de OVB dat de fotografie van vorige campagnes en website niet altijd de ware essentie van de gemeenschap weerspiegelden. Dit vaak door gebruik van stock beelden die het punt van authenticiteit en herkenbaarheid miste.

Aanpak

Wij zijn op zoek gegaan naar geschikte figuranten en hebben in verschillende herkenbare rechtszalen in Vlaanderen acties nagebootst die bekend zijn voor advocaten. Dit alles hebben we vastgelegd in prachtig belichte, maar toch realistische fotografie – ver weg van overdreven theatraliteit.

Uitwerking

Voorbereiding is de sleutel tot succes! We zijn grondig aan de slag gegaan met het zoeken naar geschikte locaties en hebben een stijloefening uitgevoerd, waarbij we inspiratie putten uit eerdere shoots. Op locatie hebben we nauw samengewerkt met echte advocaten, die ons waardevolle inzichten gaven over wat realistisch is en wat niet. Hun input heeft onze beelden verrijkt en een extra laag van authenticiteit toegevoegd.

CREW

Producer
Arno Costima
Fotograaf
Johan Van der Hasselt
Fotograaf-assistent
Jill Smit
Fotograaf-assistent
Lucas Denuwelaere